Actiu

Història d'un Poble

Inici: 19 febrer de 2024

Procés participatiu per a l'elaboració de continguts relacionats amb la història i patrimoni d'Alió

PROPERAMENT!

 

Ens complau anunciar-vos l'inici d'un emocionant procés participatiu titulat "Història d'un Poble". Aquesta iniciativa té com a objectiu principal la creació col·lectiva de continguts relacionats amb la rica història i el patrimoni del nostre poble, des dels seus primers assentaments romans fins als nostres dies.

En aquesta aventura, desitgem que tota la comunitat d'Alió participi activament, ja sigui a nivell individual o com a part de les diverses associacions locals. A més, volem involucrar els nostres estudiants i mestres, fent de les aules un espai de descobriment i participació en la història que ens ha donat forma.

Però recordem que no només mirem enrere; estem creant el futur de la nostra comunitat cada dia. Participar en el coneixement col·lectiu de la nostra història ens fa conscients que amb cada pas que fem, cada decisió que prenem, ja sigui que plantem les llavors de noves idees o preservem les tradicions que ens defineixen, són els actes de tots nosaltres els que definiran com seran els nous capítols en la història d'Alió.

Les vostres contribucions seran essencials per enriquir la secció "Conèixer" de la nostra pàgina web municipal, dotant-la de relats fascinants, imatges evocadores i detalls històrics que ens permetran entendre millor el nostre passat i valorar més el nostre present.

Us convidem a unir-vos a aquesta estimulant empresa per compartir i preservar la riquesa de la nostra història. Construim un llegat que perdurarà per a les futures generacions d'Alió.

 

FASE 0:

Per assegurar-nos que aquest procés sigui un èxit, com a Fase 0, prèvia a l'inici del procés, busquem formar un equip coordinador, compost per membres compromesos que definiran les èines i mecanimes de participació, coordinaran les aportacions i la generació dels continguts i garantiran que cada veu sigui escoltada i valorada. 

 

FASE 1:

Es realitza el dia 16/05/2024 una primera sessió informativa presencial per tal de presentar el procés participatiu i explicar-ne els detalls.

A partir d'aquí s'obre la fase de participacio. Tothom que ho desitgi pot fer les seves aportacions.

L'equip de coordinació ha quedat definit per un equip de 4 persones vinculades al mon cultural i associatiu d'Alió. Per a rebre el suport d'aquest equip coordinador i canalitzar les vostres aportacions us podeu adreçar: 

- Presencialment a Local Social els dimarts i dijous de 19:00 a 20:00h

- Per correu electrònic jubilatsalio@hotmail.com o fmateu@alio.altanet.org

 

La funció del equip coordinador es la de canalitzar les aportacions i acompanyar els participants en l'elaboració dels continguts quan sigui necessari, podent donar consells i orientacions al respecte.

 

FASE 2-3:

El procés es fixa com a permanent i indefinit, no fixant-se una data límit de participació. Per tant convieuen en el temps les diferents fases de participació, publicació i recull de resultats.
 

A mesura que es rebin els continguts elaborats aquests es publiquen a la web als apartats de "Historia" o "Festes i Tradicions" segons la naturales de les aportacions.

Les noves publicacions es publicitaran a les xarxes socials un cop penjades a la web.

Anualment es publicarà un petit informe resum de l'evoolució de les aportacions i la participació en el projecte.


Imatge de la noticia